Изобличително слово от п-р Куличев по Казуса Еленков – Част 1

На 9-ти април, по време на първата среща на Национален Лидерски Форум в София, пастор Христо Куличев, един от малкото останали живи български пастори наистина минали през терора на комунистическия режим, направи няколко важни изявления, хвърлящи светлина върху Казуса Еленков и съмнителните и противоречиви разкази на еп. Еленков, видни от видео проповедите му в САЩ.

Национален Лидерски Форум пое инициативата да организира тази първа своя среща, с цел да създаде платформа, необременена от религиозни и деноминациони политики. Основна цел е да бъде издигната над всичко ИСТИНАТА – както за миналото на някои вживяли се в ролята на мъченици служители, така и за компрометираната доктринално и морално организация ОБЦ и за липсата на яснота в мнозина български протестански пастори за нуждата от пречистване на Тялото Христово от компрометирани служители и организации.

Предлагамe на българската общественост видео клипове с най-важните моменти от първата среща на Национален Лидерски Форум, засягащи както Казуса Еленков, така и българската евангелска християнска общност по принцип и въпроса с агентурното минало на пастори, които продължават да действат като служители и до ден днешен. Пастор Христо Куличев е един от ветераните на българската протестантска църква. Арестуван, осъден и пратен в затвора от комунистическата власт, той не спира да проповядва до падането на режима през 1989та година и до днес. Признат за един от неоспоримите българските дисиденти, той е бил председател на Съюза на Евангелските съборни църкви и пастор на Първа евангелска църква в София за над 20 години.

НАЦИОНАЛЕН ЛИДЕРСКИ ФОРУМ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.