Изобличително слово от п-р Куличев по Казуса Еленков – Част 1

На 9-ти април, по време на първата среща на Национален Лидерски Форум в София, пастор Христо Куличев, един от малкото останали живи български пастори наистина минали през терора на комунистическия режим, направи няколко важни изявления, хвърлящи светлина върху Казуса Еленков и съмнителните и противоречиви разкази на еп. Еленков, видни от видео проповедите му в САЩ.

Национален Лидерски Форум пое инициативата да организира тази първа своя среща, с цел да създаде платформа, необременена от религиозни и деноминациони политики. Основна цел е да бъде издигната над всичко ИСТИНАТА – както за миналото на някои вживяли се в ролята на мъченици служители, така и за компрометираната доктринално и морално организация ОБЦ и за липсата на яснота в мнозина български протестански пастори за нуждата от пречистване на Тялото Христово от компрометирани служители и организации.

Предлагамe на българската общественост видео клипове с най-важните моменти от първата среща на Национален Лидерски Форум, засягащи както Казуса Еленков, така и българската евангелска християнска общност по принцип и въпроса с агентурното минало на пастори, които продължават да действат като служители и до ден днешен. Пастор Христо Куличев е един от ветераните на българската протестантска църква. Арестуван, осъден и пратен в затвора от комунистическата власт, той не спира да проповядва до падането на режима през 1989та година и до днес. Признат за един от неоспоримите българските дисиденти, той е бил председател на Съюза на Евангелските съборни църкви и пастор на Първа евангелска църква в София за над 20 години.

НАЦИОНАЛЕН ЛИДЕРСКИ ФОРУМ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.