Уроци от голфа

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”…

Здравейте, шампиони!

Ефесяни 6:14-15 “Стойте, прочее, препасани с истина през кръста си и облечени в правдата за бронен нагръдник, и с нозете си обути с готовност чрез благовестието на мира”

Вчера използвахме една аналогия от голфа (оправянето на чимовете), за да научим нещо трудно за разбиране относно простителността. Нека да продължим с темата за голфа и да поговорим за още няколко житейски урока, които аз научих от голфа. Не твърдя, че съм добър голф играч, но намерих няколко прекрасни паралела между играта и живота, които ми помогнаха в моето ежедневно следване на Христос.

Правилната позиция е жизнено важна!

Преди дори да опитате да ударите топката в голфа, вие трябва да се уверите, че стойката ви е правилна. Ако искате да ударите правилно топката трябва да стоите правилно. Това е страхотен паралел с нашия християнски живот, защото ако искаме да “стреляме в целта” ние трябва да сме сигурни, че позата ни е коректна. Уверете се, че ежедневно стоите в завършеното дело на Христос, че стоите твърдо в Неговата победа и пълнота. Също така винаги помнете, че живеете в реалността, че вие сега сте ново създание и старите неща са напълно отминали и забравени.

Другото важно нещо е да се уверите, че вие имате добре балансирана стойка и че вие не се накланяте на някоя от страните. Например – научете се да балансирате между вашите идеи и реалностите в живота. Ще си спестите много болка, ако можете да балансирате тези двете и ако полезното напрежение създадено между осъзнаването на вашите идеи и реалности произвежда развитие в живота ви. Друго добро нещо е проверката за баланс между Божиите думи и Неговия Дух в живота ви. Казано е много добре “Твърде много Слово и ще изсъхнете. Твърде много Дух и ще избухнете. Достатъчно от двете и ще порастнете”.

Имайте добър захват

Както и в голф клуба вие трябва да се уверите, че държите живота правилно. Трябва да е достатъчно отпуснато, за да имате чувство за хумор и се наслаждавате на пътешествието, но здраво достатъчно, за да имате добър контрол, който да ви осигури отлично изпълнение на това което правите.

Не изпускайте топката от очи

Ето го и класическия голф съвет: винаги гледайте топката, а не това което е пред или около вас. Останете фокусирани и концентрирани върху това, което вършите. Каква е топката ви в момента, шампиони? Какво в живота ви има нужда от внимание точно сега? Вие знаете, че имате дълъг път до финала и още много удари да направите в играта, но каква топка ви е дал Бог да ударите днес? Фокусирайте погледа си и вашия замах върху това и ударете добре.

Желая ви прекрасен ден! Ще се срещнем на голф игрището отново утре.

Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved. All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.