Уроци от голфа

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”…

Здравейте, шампиони!

Ефесяни 6:14-15 “Стойте, прочее, препасани с истина през кръста си и облечени в правдата за бронен нагръдник, и с нозете си обути с готовност чрез благовестието на мира”

Вчера използвахме една аналогия от голфа (оправянето на чимовете), за да научим нещо трудно за разбиране относно простителността. Нека да продължим с темата за голфа и да поговорим за още няколко житейски урока, които аз научих от голфа. Не твърдя, че съм добър голф играч, но намерих няколко прекрасни паралела между играта и живота, които ми помогнаха в моето ежедневно следване на Христос.

Правилната позиция е жизнено важна!

Преди дори да опитате да ударите топката в голфа, вие трябва да се уверите, че стойката ви е правилна. Ако искате да ударите правилно топката трябва да стоите правилно. Това е страхотен паралел с нашия християнски живот, защото ако искаме да “стреляме в целта” ние трябва да сме сигурни, че позата ни е коректна. Уверете се, че ежедневно стоите в завършеното дело на Христос, че стоите твърдо в Неговата победа и пълнота. Също така винаги помнете, че живеете в реалността, че вие сега сте ново създание и старите неща са напълно отминали и забравени.

Другото важно нещо е да се уверите, че вие имате добре балансирана стойка и че вие не се накланяте на някоя от страните. Например – научете се да балансирате между вашите идеи и реалностите в живота. Ще си спестите много болка, ако можете да балансирате тези двете и ако полезното напрежение създадено между осъзнаването на вашите идеи и реалности произвежда развитие в живота ви. Друго добро нещо е проверката за баланс между Божиите думи и Неговия Дух в живота ви. Казано е много добре “Твърде много Слово и ще изсъхнете. Твърде много Дух и ще избухнете. Достатъчно от двете и ще порастнете”.

Имайте добър захват

Както и в голф клуба вие трябва да се уверите, че държите живота правилно. Трябва да е достатъчно отпуснато, за да имате чувство за хумор и се наслаждавате на пътешествието, но здраво достатъчно, за да имате добър контрол, който да ви осигури отлично изпълнение на това което правите.

Не изпускайте топката от очи

Ето го и класическия голф съвет: винаги гледайте топката, а не това което е пред или около вас. Останете фокусирани и концентрирани върху това, което вършите. Каква е топката ви в момента, шампиони? Какво в живота ви има нужда от внимание точно сега? Вие знаете, че имате дълъг път до финала и още много удари да направите в играта, но каква топка ви е дал Бог да ударите днес? Фокусирайте погледа си и вашия замах върху това и ударете добре.

Желая ви прекрасен ден! Ще се срещнем на голф игрището отново утре.

Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved. All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.