Последни поуки от голф игрището

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”…

Здравейте, шампиони!

Псалм 118:24-25 “Този е денят, който Господ е създал; нека се радваме и се развеселим в Него. О, Господи! Избави ни, молим се. О, Господи! Молим се, изпрати благоденствие”

Нека направим още едно посещение на голф игрището, за да научим още няколко чудесни урока, които могат да ни помогнат да играем живота по-добре.

Трябва да вземаме възможно най-много от всяка отделна игра

Уверете се, че се радвате на днешната игра, а не просто участвате, докато чакате следващата. Дайте най-доброто от себе си днес, но в същото време не забравяйте и да се забавлявате докато го правите. Запомнете, днешният ден е Божий подарък за вас, както и обещаното утре, и Той е който ще ви даде успех и в двете. Дори и ако днес не играете по най-добрия начин, това все пак е възможност да подобрите играта си. Все пак днес имате възможност и потенциал да научите нещо, което може да ви помогне утре. Утре е много вероятно да има друга игра и в нея вие можете да приложите всичко, което сте научили днес, ако сте хитър играч.

Предупредете другите, когато направите грешен удар

Ако някога сте играли голф, най-вероятно поне веднъж сте чували някого да вика внезапно “Фоoр!” Това, в превод за неиграещи голф означава “О не, току що ударих лоша топка – пазете се, може да ви удари всеки момент”. В такъв момент всеки стоящ наблизо се навежда и си закрива главата, за да се защити. Всеки играч понякога прави такива грешки – такъв е животът. Когато това се случи на вас и вие ударите топката лошо, уверете се че не застрашавате другите. Имайте достойнството да ги предупредите. И разбира се ако по случайност ударите някого, уверете се, че имате доблестта да се извините и да поемете отговорността за вашите действия или думи.

Следете си резултата

Играли ли сте някога с “едно, две, опа – няколко бройки изчезнаха” играч? Той лъже и сменя резултата си в зависимост от това, колко лошо играе. Вие играли ли сте някога така? Един чудесен финален паралел между живота и голфа е следния “бъдете честни със себе си”. Не се надценявайте или подценявайте по отношение на това как върви живота ви и какви са отношенията ви с Бог. Имайте точен резултат в тези отношения. В противен случай напредъкът ви ще е тъжен, тъй като той ще се “изгуби” в преувеличението на вашия последен резултат. Ще бъде жалко, тъй като всички ние искаме да се подобряваме постоянно, нали?

Бъдете искрени по отношение на това кой сте, къде сте, в какво вярвате и най-вече към Бог. Ако го направите ще видите как резултата от действията ви ще се подобрява константно в невероятната игра на живота.

11 comments on Последни поуки от голф игрището

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.