Още уроци от голфа

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”…

Здравейте, шампиони!

Притчи 27:17 “Желязото остри желязо; така и човек наостря лицето си срещу приятеля си”

1 Коринтяни 15:33 “Не се заблуждавайте: “Лошите другари покваряват добрите нрави”

Да се върнем обратно на голф игрищего тази сутрин за още няколко урока, които да ни помогнат, да се справим с играта на живота по-добре.

Изборът на опонента ви може да подобри, запази или развали вашите умения

Аз вярвам в силата на наставничеството. Ако искате да игрете по-добре голф трябва да се движите с тези които могат да играят като или по-добре от вас; ако правите това вие постоянно “получавате съвети”, които ви помагат да развивате уменията си. Това е валидно и за вашия християнски живот.

Стиховете по-горе ни показват, че тези с които изберем да прекарваме времето си имат ефект върху нас, който може да бъде негативен или позитивен. Движете се с хора, които подобряват живота ви. Винаги имайте дух на готовност за учене. Ако имате готовност винаги да учите нови неща относно играта, вие наистина ще го постигнете. Изборът на хората с които прекарвате времето си може да определи вашето бъдеще. Веднъж чух една много хубава поговорка – “Покажи ми приятелите си и аз ще предскажа бъдещето ти”.

Много самостоятелна игра е, за да я играте сам

Както голфа така и живота не са създадени, за да се играят сами и е истински самотно, ако го направите по този начин. И двете е добре да бъдат играни с компания. Джон Дон каза веднъж – “Никой човек не е остров, самостоятелен… всяка смърт на някого ме отслабва, защото аз съм част от човечеството”. Колко истина има в това. Един от най-великите подаръци на Бог в живота ви са приятелството и връзките на различни нива. Уверете се, че вие развивате и инвестирате в добрите взаимоотношения, защото те са начин да извадят най-доброто от вас и вашата игра. Уверете се, че сте в добра църква – не просто присъствайки, но изграждайки взаимоотношения. Това е част от Божията воля в живота ви.

Бъдете подготвени за моменти, когато попаднете в пясъка

Когато играете голф, неизменно ще свършите в пясъка в някой момент. Това е част от играта, но вашият отговор и това което направите след това определя, колко скоро играта ще продължи. Това отново има аналогия с живота: в определени моменти вие можете, да се окажете в “пясъчно” положение. Ето един добър съвет, който ми дадоха веднъж, когато бях в безизходица: “Не се мятай наоколо окопавайки се все по-дъбоко; застани твърдо, мисли, тогава направи прецизен удар, за да се измъкнеш”. Хей, шампионе, не се изтощавай, да ровиш в пясък. Спри, помисли и после бъди точен.

Бъдете благословени!

Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved. All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

3 comments on Още уроци от голфа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.