Още уроци от голфа

От ежедневната рубрика на Анди Елмс “Закуска на шампиони”…

Здравейте, шампиони!

Притчи 27:17 “Желязото остри желязо; така и човек наостря лицето си срещу приятеля си”

1 Коринтяни 15:33 “Не се заблуждавайте: “Лошите другари покваряват добрите нрави”

Да се върнем обратно на голф игрищего тази сутрин за още няколко урока, които да ни помогнат, да се справим с играта на живота по-добре.

Изборът на опонента ви може да подобри, запази или развали вашите умения

Аз вярвам в силата на наставничеството. Ако искате да игрете по-добре голф трябва да се движите с тези които могат да играят като или по-добре от вас; ако правите това вие постоянно “получавате съвети”, които ви помагат да развивате уменията си. Това е валидно и за вашия християнски живот.

Стиховете по-горе ни показват, че тези с които изберем да прекарваме времето си имат ефект върху нас, който може да бъде негативен или позитивен. Движете се с хора, които подобряват живота ви. Винаги имайте дух на готовност за учене. Ако имате готовност винаги да учите нови неща относно играта, вие наистина ще го постигнете. Изборът на хората с които прекарвате времето си може да определи вашето бъдеще. Веднъж чух една много хубава поговорка – “Покажи ми приятелите си и аз ще предскажа бъдещето ти”.

Много самостоятелна игра е, за да я играте сам

Както голфа така и живота не са създадени, за да се играят сами и е истински самотно, ако го направите по този начин. И двете е добре да бъдат играни с компания. Джон Дон каза веднъж – “Никой човек не е остров, самостоятелен… всяка смърт на някого ме отслабва, защото аз съм част от човечеството”. Колко истина има в това. Един от най-великите подаръци на Бог в живота ви са приятелството и връзките на различни нива. Уверете се, че вие развивате и инвестирате в добрите взаимоотношения, защото те са начин да извадят най-доброто от вас и вашата игра. Уверете се, че сте в добра църква – не просто присъствайки, но изграждайки взаимоотношения. Това е част от Божията воля в живота ви.

Бъдете подготвени за моменти, когато попаднете в пясъка

Когато играете голф, неизменно ще свършите в пясъка в някой момент. Това е част от играта, но вашият отговор и това което направите след това определя, колко скоро играта ще продължи. Това отново има аналогия с живота: в определени моменти вие можете, да се окажете в “пясъчно” положение. Ето един добър съвет, който ми дадоха веднъж, когато бях в безизходица: “Не се мятай наоколо окопавайки се все по-дъбоко; застани твърдо, мисли, тогава направи прецизен удар, за да се измъкнеш”. Хей, шампионе, не се изтощавай, да ровиш в пясък. Спри, помисли и после бъди точен.

Бъдете благословени!

Анди

Copyright (C)2012 Great Big Life :: All rights reserved. All scripture quotations, unless otherwise indicated, are taken from the New King James Version ®. Copyright © 1982 by Thomas Nelson, Inc. Used by permission. All rights reserved.

3 comments on Още уроци от голфа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.