Смяна на стражата: Когато лидерите трябва да бъдат сменени

Еремия 23:1-16

Бог не се двоуми да премахва непослушни и непродуктивни лидери. Еремия 23 ни дава характеристиките, които Бог търси в лидерите, както и това, което Го кара да ги замества с други. Еремия обобщава причините и обстоятелствата в този процес. Бог отстранява лидери, които:
1. Унищожават църквата, вместо да й помагат да се развива (Еремия 23:1)
2. Разделят църквата, вместо да я обединят в една обща кауза (Еремия 23:1)
3. Изоставят църквата в страх, вместо да поемат отговорността (Еремия 23:4)
4. Служат на себе си по нечестиви начини, вместо да застанат за истината (Еремия 23:10).
5. Лъжат, като че ли няма Бога (Еремия 23:11)
6. Заблуждават църквата, вместо да я водят към сигурност (Еремия 23:13)
7. Манипулират и дават път на злото, вместо да практикуват честност и интегритет (Еремия 23:14)
8. Дават на църквата фалшиви надежди, вместо да говорят истинно Божието Слово (Еремия 23:16).

В словото, което Еремия дава, Бог не просто заплашва, че ще отмахне злите лидери на църквата. Той дава обещание, че ще въздигне праведни лидери, за да заместят безчестните и изкуствените. В изпълнение на пророчеството на Еремия, праведното лидерство е не лидерството, което идва от хора, а което идва от Исус Христос.

11 comments on Смяна на стражата: Когато лидерите трябва да бъдат сменени

  1. ХОРА, КОЙТО НЕ СА БИЛИ ЛИДЕРИ ПОНЕ ЗА МАЛКО НЯМАТ ПРАВО ДА КОМЕНТИРАТ И ВЗЕМАТ ОТНОШЕНИЕ ЗА ТОВАР КОЙТО НЕ СА НОСИ ЛИ , ЗАЩОТО ОТ СТРАНИ САВЕТНИЦИ И КРИТИЦИ МНОГО !

  2. Sega6nite lideri hodqt v strah e ne vqra,koqto deistva 4rez lubov.Ne upovavat na Boga za vsi4ko.Govorqt 4e Bog e izbavitel,kanara i pribeji6te po vreme na izpitanie,no delata im izqvqvat to4no obratnoto.Iztinskiqt lider se obu4ava na boinoto pole a ne v klasnata staq.Zatova Bog ni dava izpitaniq za da preodoleem straha upovavaiki na nego v vsqka edna situaciq.I trqbva da se nau4im da izpolzvame me4a,bojieto slovo za da progonim tumninata,a i 6titovete ni ve4e se okriviha da se za6titavame ot lukaviq ot negovite streli,kato kleveta,hula,unijenie,ogor4enie,depresiq,unil duh,obezkurajavane i dr.Bog da ni blagaslovi

  3. Bravo shenol – nadiavam se Slavata na Isus ti dava sila da varvish napred v tova more ot lukavshtini – Bog naistina podmenia liderite koito ne mu haresvat i bibliata ni govori che prez mnogo skarbi shte vlezem v Bojieto carstvo. Samo da se namerim verni do poslednia den i da svetim s Hritovata slava (nemosht) za da privlechem vsichki koito sa Negovi. Amin. Isuse ela skoro.

  4. Moses
    edin den vseki shte bude otgovoren pred zsaria na tsarete i togava niama da moge da shikulkavi kakvo i zashto e pravil ne kakto triabva.
    vse pak az mislia che triabva da zastanem v orloma za liderite na churcha vuv bulgaria zashtoto vsiaka vlast e ot Boga i nishto ne mogem da napravim ako ne ni e dadeno ot gore.
    s bogiat mir v Hrista

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.