Никое оръжие скроено против нас…

Исая 54:17 “Ни едно оръжие скроено против тебе не ще успее; И ще победиш всеки език, който би се повдигнал против тебе в съд. Това е наследството на слугите Господни, И правдата им е от Мене, казва Господ.”

Понеже вие сте с Христос и принадлежите на Бог може да сте сигурни , че днес Бог говори за това обещание над живота ви и то се отнася за днес и за бъдещите ви дни. Хората може да правят и харесват оръжия против вас, но те няма да успеят. Тези оръжия може да са различни планове или схеми, но обещанието на Бог е, че ако стоите в Божията правда и продължавате да Го обичате, нито едно от тези неща изпратени да ви навредят, няма да успеят.  Нито една стрела направена за вас или насочена към вас, не ще ви навреди. Не се говори само за планове или схеми, направени да ви навредят, но и за езици, които се надигат срещу вас за обвинение. Отново – докато вървите в Божията правда (вярата), Той ще осъди лъжите казани за вас и ще предотврати клеветите, изпратени да навредят на доброто ви име.

Ключът към това е всеки ден да разпознавате правдата, която имате чрез Него и да правите избора да живеете според нея. Когато правите това, нещата предназначени да ви вредят, няма да успеят и вие ще вървите с благословията на Бог. Според Бог това е нашето наследство.

Вижте например живота на Даниел. Всичко изпратено да му навреди не е успяло. Той е щял да бъде храна за лъвовете, но хората които са го обвинили, са били изядени от лъвовете вместо него. Стойте в истина и правда и Бог ще преобърне нещата за ваше добро.

Също помислете за Мардохей (чичото на Естир). Той е бил натопен от зъл управник на име Хаман, за неща, които не е бил направил. Хаман всъшност е имал готова бесилка, за да го обеси, но в края на краищата сам той е увиснал на нея

Може да има неща скроени против нас, но когато Бог се задейства, те не ни нараняват, а се обръщат в наша полза. Просто ходете в истина и праведност с увереност и оставете всичко което се случва зад кулисите на Него. Това е вярата!

5 comments on Никое оръжие скроено против нас…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.