Законът на жертвата: Еремия даде всичко за да може да води

Еремия 1:18-19

Лидерите трябва да практикуват Закона за жертвата. За да растем, трябва да дадем. Повикът за лидерство е и повик за отговорност и саможертва. Възможността да практикуваме този закон е проверка на мотивацията на лидера. Тя е проверка на истинската причина, заради която един лидер иска да бъде лидер. Ето защо, истинската оценка за успеха на едно служение е когато то стане трудно и изисква повече. Дори на Еремия се наложи да практикува Закона за жертвата:
1. Той бе призован в служение, което бе служение на опозиция (1:18-19). Еремия никога не стана популярен проповедник, при който хората не се тълпят, за да слушат
2. Бе му забранено да се ожени (Еремия 16:1-2)
3. Еремия бе бит и окован (Еремия 20:1-3). Слушателите му отговориха на пророческото послание с физическо наказание.
4. Той бе публично опозорен, за да може да покаже Божият съд, който има да дойде върху Израел (Еремия 27:1-3)
5. Еремия бе затворен в подземието, третиран като най-страшния престъпник (Еремия 38:1-6)

Преживял(а) ли си подобна опозиция в служението си? Еремия трябваше да премине през всичко това, за да отговори на повика си от Бога.

1 comment on Законът на жертвата: Еремия даде всичко за да може да води

  1. Искам специално да ви благодаря за написаната статия. Не искам да възбуждам вашата гордост или други подобни, но наистина съм благодарен на Бога, че мога да прочета смислени, ясни,макар и кратки поучения, с добра аргументираност и разбулващи “ мистиката “ на лидерството. Първите статии ,правилно развенчали в сърцето ми лаврите на лидерството ,са били от пророк Рик Джойнър ,вашите допълват правилното,балансирано разбиране за тези, които Бог Е поставил да служат в домът Му. Господ с вас !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.