Уилиям Бранхам: Появяването на ангела

В Библията се описват много явявания на ангели. В Псалм 34:7 се казва: “Ангелът на Господа се опълчва около ония, които Му се боят, и ги избавя.” Хубав пример е 4 Царе 6:17. И Елисей се помоли, казвайки: Моля Ти се, Господи, отвори очите на слугата ми Гиезий, за да види. И Господ отвори очите на слугата, та видя, и ето, хълмът беше пълен с огнени коне и колесници около Елисей.”

За явяването на ангела брат Бранхам съобщава следното:

“Не ще забравя никога 7-ми май 1946. Беше вечер към 11 часа. След като свърших да се моля, съзрях в стаята си светлинен лъч. Когато стана голяма светлина, видях пак познатата звезда. Веднага чух някой да се приближава към мен. Видях краката на един мъж. Той беше с висок ръст, облечен с бяла дреха. Беше без брада, косите му падаха до раменете. Красиво лице сияеше насреща ми. Той видя, че го гледах уплашен и заговори: „Не бой се, аз съм изпратен от присъствието на Всемогъщия Бог, за да ти кажа, че Бог ти е дал дарба на изцеление чрез вяра за хората на земята. Ако бъдеш искрен и послушен, и ако можеш да накараш хората да ти вярват, то нищо не ще може да противостои на молитвата ти, даже и ракът.“

Той ми каза още много неща, които не мога да предам. После изчезна, и от тогава ми се явяваше често, като говореше с мен. Някога се явяваше и в присъствието на други.

Естествено, че продължих да се моля за болни. Лекарят е човек, а Бог е Всемогъщ. Изцеленията, които последваха, бяха многочислени. Слепи, глухонеми и всевъзможни болни бяха изцелени. Хиляди свидетелства на изцеления могат да се проверят. В мене няма сила за изцеление, аз съм безпомощно същество, докато почувствам Божието присъствие.

Моят небесен водач ми каза да водя хората към покаяние. Това е, което се опитвам да върша. Мъчнотията е в това, да уповаваш на Бога абсолютно и да разчиташ на Божието действие, ако твоето минало е в ред, и ти имаш уверение за прощение на твоите грехове.

Никой смъртен не може да претендира, че може да върши чудеса. И аз съм само един смъртен човек. Аз не зная колко време ще ми даде Бог да работя за Него. Но с Неговата милост ще служа на Неговия народ, докато ми е позволено да живея. Желая да дам следните две наставления на търсещите изцеление, които трябва безусловно да се следват, щом се очаква помощ от Бога:

1. Вярвай на това известие, което ти давам, както и че дарът на изцеление е средство предвидено от Бога за теб.

2. Обещай от днес нататък да живееш за Бога от цяло сърце.

Бог благославял Бранхам по чуден начин. За около 3 часа станали толкова много изцеления, че съобщенията биха изпълнили няколко книги. Вестта за изцеленията се разпространявала с голяма бързина. Писали вече от най-отдалечените кътове на страната. Някои видяли Бранхам във видение и дошли в града му, за да питат, има ли човек с такова име

2 comments on Уилиям Бранхам: Появяването на ангела

 1. Само че забравате че Библията пише да се изпитват диховете дали са от Бога. Ако ангела беше от Бога щеше да поправи Бранхам за това че учи фалшивото учение за „семето на змията“. Също и че зодиака и египедските пирамиди са толкова авторитетни колкото Божието слово. Бранхам също отхвърля и троицата. С други думи еретик. Аааааааааааа бил лекувал. Аха. Защо няма само видео за това? Затова пък има много свидетелства че така наречените чудеса са фалшиви. Продължавайте в същия дух да сеете ереси.

 2. Някои хора преливат от злоба и я показват много неграмотно!
  На мен ангел не ми се е явявал,но в моя проповед изпълнен със Светия Дух призовах цялата църква да заповядаме на нечисти духове които измъчваха с гърчове три годишно момиче на непозната сестра.
  На амвона имаше няколко бележки с нужди на вярващите.Господ Исус Христос фокусира вниманието ми само на тази нужда!
  Сега това момиче е жена с момиче и вярващ съпруг изключително уважаван лекар кардиолог!
  Няколко пъти пъти съм полагал ръце върху болни и Господ Исус Христос ги е изцелявал!
  Последното такова изцеление стана в църквата в Скалица.
  Господ Исус Христос ми даде безупречна проповед за вярата на Аавраам.
  За моя голяма изненада до амвона веднага след проповедта дойде една възрастна сестра и ми каза-брат Динко(казвам се Господин,но ми викат Динко)кръста много ме боли,може ли да се помолиш за мен.
  Прочетох стиховете …“на болни ще полагате ръце и те ще оздравяват“…
  Положих ръцете си на нея пред всички присъстващи помолих се Господ Исус Христос да изпълни словото си и си отидох.
  След няколко дни ми казаха,че сестрата която аз въобще не познавам е оздравяла!
  Чел съм книгата за Бранхам и съм се възхищавал за чудесните изцеления които Господ Исус Христос е вършил чрез него.Слушал съм и многото клевети по негов адрес.
  Не мога да дам категорично мнение кое е абсолютната истина,но като гледам как мен“мили и многоуважавани братя и сестри“ме заливат с море от помия никак няма да се изненадам ако Господ Исус Христос наистина е употребявал Бранхам за велики и чудни изцеления!
  Веднъж говорихме за за Бонке.
  Един многознайко който може би е чел само Евангелието на Матея до половината много авторитетно заяви-какво върши Бонке-това го върши Господ.
  Казах му-да чудесата ги върши Господ но мислил ли си защо Господ не употреби теб завистливи многознайко,а употребява Бонке?
  Какво каза Бог на пророк Самуил…“стига си плакал за Саул,защото си намерих за цар на Израиля човек по моето сърце“…
  Да заливаш с помия хора които не познаваш е лесно,но помисли как ще реагира всемогъщия Бог и каква щее „наградата“ за делата ти!
  Аз без да изпитвам духовете драги ми Иво само от злобата която изригва доста неграмотно вече добивам някаква представа а теб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.