Молитвата на Пастор Рик Уорън на инаугурацията на американския президент Барак Обама


„Всемогъщи Боже, Отче наш. Всичко, което можем да видим и всичко, което не можем да видим съществува само заради Теб. Всичко идва от Теб, всичко принадлежи на Теб и всичко съществува за Твоята слава. Историята е Твоята история. Писанията ни казват: „Слушай, о Израйлю, Господ е нашия Бог. Господ е един”. И ти си Жалостивият и Милостивият и обичаш всеки, който Си сътворил.

Днес се радваме не само в мирното предаване на власт в Америка за 44-ти път. Ние празнуваме обратна точка в историята с инаугурацията на нашия пръв афро-американски президент на САЩ. Ние сме толкова благодарни да живеем в тази земя – земя на неповторими възможности, в която синът на един африкански имигрант може да достигне най-високата позиция в нашето правителство. И ние знаем днес, че д-р Кинг и голям облак от свидетели се радват в небето.

Дай на новия ни президент Барак Обама мъдростта да ни води в смирение, куражът да ни води с интегритет, загриженост да ни води с  щедрост. Благослови го и пази семейството му, вицепрезидента Байдън, Кабинета и всеки един от нашите свободно избрани водачи. Помогни ни, о Боже, да помним, че сме американци, обединение не от раса, религия или кръв, а от посветеност към свободата и справедливост за всеки.

Когато гледаме само на себе си, когато воюваме помежду си и Те забравяме, прости ни. Когато смятаме, че нашето величие и просперитет са само наши, прости ни. Когато престанем да се отнасям към хората около нас и към цялата земя с уважението, което заслужават, прости ни. И заставайки лице в лице с трудните дни, пред нас нека имаме нова яснота в целите си, отговорност в действията си, смирение в нашите начинания и учтивост в нашето отношение, дори когато имаме различия.

Помогни ни да споделим, да служим и търсим общото добро на всички. Нека всички хора с добра воля днес се обединят, за да работят за една по-справедлива, по-здрава и по-просперираща нация и мирна планета. И нека никога не забравим, че един ден всички народи и всички хора ще отговарят пред Теб.

Сега предаваме нашия нов президент, съпругата му Мишел и дъщерите му Малия и Саша в Твоята любяща грижа. Смирено моля за това в името на Онзи, Който промени живота ми: Йешуа, Иса, Хесус, Исус, Който ни учи да се молим така: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!”

prayer-rick-warren

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.