50 ГОДИНИ СВОБОДЕН ЕРУСАЛИМ

“Развеселете се с ерусалимската дъщеря, и радвайте се с нея, всички вие, които я обичате; Развеселете се с нея в радостта й, всички вие, които скърбите за нея;” /Исаия 66:10/

На 24 май 2017 Израел чества 50-ата годишнина от “освобождението” на Източен Ерусалим. След като поема контрола над западната част на града по време на първата израело-арабска война (1948-1949 г.), неговата армия завладява източните квартали по време на Шестдневната война (1967 г.). Междувременно Израел анексира и превръща така обединения Ерусалим в своя “вечна и неделима” столица. Половин век по-късно обаче провъзгласеният суверенитет не е признат от нито една друга държава. Точно обратното, голяма част от международната общност, включително Франция, продължава да смята, че Източен Ерусалим е окупиран в нарушение на правото и е предопределен да стане столица на бъдещата държава Палестина. Този спор днес е един от основните възлови пунктове на конфликта.

„ НА СТЕНИТЕ ТИ, ЕРУСАЛИМЕ, ПОСТАВИХ СТРАЖИ, КОИТО НИКОГА НЯМА ДА МЪЛЧАТ, НИ ДЕНЕМ НИ НОЩЕМ.
ВИЕ, КОИТО ПРИПОМНЮВАТЕ НА ГОСПОДА, НЕ ЗАМЪЛЧАВАЙТЕ,И НЕ МУ ДАВАЙТЕ ПОЧИВКА, ДОГДЕТО НЕ УТВЪРДИ ЕРУСАЛИМ, И ДОГДЕТО НЕ ГО НАПРАВИ ПОХВАЛЕН ПО ЗЕМЯТА.
ГОСПОД СЕ ЗАКЛЕ В ДЕСНИЦАТА СИ И В СИЛНАТА СИ МИШЦА, КАЗВАЙКИ: НЯМА ДА ДАМ ВЕЧЕ ЖИТОТО ТИ ЗА ХРАНА НА НЕПРИЯТЕЛИТЕ ТИ, И ЧУЖДЕНЦИТЕ НЯМА ДА ПИЯТ ВИНОТО ТИ, ЗА КОЕТО ТИ СИ СЕ ТРУДИЛ; НО КОИТО ГО ПРИБИРАТ В ЖИТНИЦАТА ТЕ ЩЕ ГО ЯДАТ И ЩЕ ХВАЛЯТ ГОСПОДА; И КОИТО ГО СЪБИРАТ ТЕ ЩЕ ГО ПИЯТ В ДВОРОВЕТЕ НА МОЕТО СВЕТИЛИЩЕ.
МИНЕТЕ, МИНЕТЕ ПРЕЗ ПОРТИТЕ, ПРИГОТВЕТЕ ПЪТЯ ЗА ЛЮДЕТЕ; ИЗРАВНЕТЕ, ИЗРАВНЕТЕ ДРУМА, СЪБЕРЕТЕ КАМЪНИТЕ МУ; ИЗДИГНЕТЕ ЗНАМЕ ЗА ПЛЕМЕНАТА.
ЕТО, ГОСПОД ПРОГЛАСИ ДО КРАИЩАТА НА ЗЕМЯТА, КАТО КАЗА: РЕЧЕТЕ НА СИОНОВАТА ДЪЩЕРЯ: ЕТО, СПАСИТЕЛЯТ ТИ ИДЕ; ЕТО НАГРАДАТА МУ Е С НЕГО,
И ВЪЗДАЯНИЕТО МУ ПРЕД НЕГО. И ЩЕ ГИ НАРИЧАТ СВЕТ НАРОД, ИЗКУПЕНИТЕ ОТ ГОСПОДА; И ТИ ЩЕ СЕ НАРИЧАШ ИЗДИРЕН, ГРАД НЕОСТАВЕН.“ / Исаия 62:6-12/

3 comments on 50 ГОДИНИ СВОБОДЕН ЕРУСАЛИМ

  1. Слава на Бога за изпълнените обещания към Неговия избран народ Израел за връщане в обещаната му и дадена от Бога преди повече от 3450 г. родна земя и върната от 1948и за чудната победа над всички ислямски арабски държави и терористични режими агресорски военни престъпления и терористични нападения и за пълното освобождение на вечната 3000 годишна столица на Божия избран народ Йерусалим, града на цар Давид и единният истинен Бог и Месия на Израел от 1967, града на истина и правда. Но горко на всички врагове на Израел като нацисти, комунистически ислямски антисемитски режими и техните происламкси про терористични ООН съучастници в престъпления срещу Израелския народ земя и държава които са виновни за незаконната ислямска окупация,измамна пропаганда грабителство и непрестанен терор в полза на престъпни ислялмски групи противозаконно легалиизрани ot OON като ООП Хамас, Палестиснка Автономия. Ислямска държава, Хизбула и др. все още винансираи от ООН и ЕС и нарушаващи емжъднародното право и правата нa Израел над освбодените му земи и столица чрез победи във всiчки ислqмкси антииzраелски войни т.т тяхното възмездие ще бъде според истината!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.