Щедрост: Една свещ не губи нищо ако запали друга

Второзаконие 14:27-15:18

Когато великите лидери грешат, те го правят зарад липсата на щедрост. Те са хора, които дават, а не хора които взимат, защото са мотивирани да:

1. Служат на другите, за да им помогнат да растат и да успяват.
2. Разрешават проблеми, които пречат достигането на потенциала.
3. Спасяват казуса в полза на човечеството.

Бог заповядва на лидерите си и на целия народ на Израел да имитират Неговата щедрост и милост. На края на всяка седма година, всеки израйлянин бе задължен да опрости дълговете на всички свои длъжници. Бог обеща, че ако прощават дълговете, ако имитират Неговата простителност и милост и ако се грижат за бедните, Той ще благослови земята им и ще ги спаси от враговете им. Единственото нещо, което те трябваше да направят е да уповават на Божият суверен контрол и Неговата грижа за слънцето и дъжда, нужни за просперитета на страната. Тази Божия заповед към Израел ни дава разбиране за истинското лидерство. То не държи сметка за грешките на хората, а просто продължава да дава докрай.

3 comments on Щедрост: Една свещ не губи нищо ако запали друга

  1. Да си лидер, означава да си слуга, първо на Бога ,а след това и на човеците. Лидерът не трябва да забравя един стих;“аз съм един безполезен слуга, които е длъжен да изпълнява това, което му заповядвя Господаря“. Бог издига авторитета, но от тебе зависи дали ще го използваш правилно. Помни следното-за да си лидер, първо трябва да станеш слуга. Понякога лидерът може да се възгордее, но Святият Дух е Този, Които ще те изобличи. Пази се от гордостта. Лидерът не трябва да гледа на обстоятелства, нито да взема решения от емоции.Трябва да гледа не на човека, а на Божия план за този човек.

  2. SHTEDROSTA V SEGASHNO VREME SE OTRAZQVA CHREZ POKAZANATA MILOST LYUBOV, NEKA PARVO DA BADEM MILOSTIVI OTZIVCHIVI ZA PROBLEMITE NA DRUGITE I DA POKAZVAME LYUBOV NA SEBEPODOBNITE I SLED TOVA DA BADEM LIDERI,SLUGI I T.N…
    AKO MOJE ISKAM DA CHUQ MNENIQ ZA STIHA MATEA 12:7

  3. Една свещ гори по – бързо докато пали друга, това много лесно се забелязва чрез наблюдение, НО това не пречи да запали друга, иначе жертвата не би била жертва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.