Посвещението: Четири характеристики на тези които завършват започнатото

Неемия 6:15-16

Посвещението идва преди всичко друго в живота на лидера. Защото Неемия имаше посвещение и успя да накара други да се посветят на идеята за възстановяването на Ерусалим, стената бе завършена за 52 дни, въпреки съпротивата. Това постижение толкова впечатли Неемия, че той пише: „И когато чуха това всичките ни неприятели, тогава всички езичници около нас се уплашиха и много се снишиха пред своите очи, защото познаха, че това дело стана от нашия Бог” (Неемия 6:16).

Лидерите, които винаги завършват започнатото, притежават четири характеристики:

1. Убедителна причина: те правят велико посвещение за велика идея, цел или казус.
2. Ясна перспектива: те гледат на бъдещето без да позволяват на страха от неизвестното да го засенчи.
3. Продължителна молитва: те се молят за всичко и така получават Божието благоволение.
4. Окуражаващо постоянство: те вървят напред, въпреки препятствията.

4 comments on Посвещението: Четири характеристики на тези които завършват започнатото

  1. Да, съгласен съм с по – горе посочените точки. Искам да допълня нещо, което аз виждам, че е много важно за библейските водачи. Бог говореше на Исус Навин:”Бъди силен и смел”. Днес повече от всякога църквата има нужда от силни и смели водачи. Да търсят Бог и да не се отказват, когато нещата изглеждат невъзможни. За тази цел всеки един водач трябва да бъде изпълнен със Святия Дух на Бог. Той е който дава сила и увереност. Бог да ви благослови!

  2. Бих казал, че преди тези 4 условия има и нещо друго, което се за бравя. А това е, че лидерите трябва да са избрани от Бог и на времето си отделени. Защото има много лидери, поставени по човешки. И има доста ,които са призовани, но са задушени от лъжелидери, ами не им се остава място, власт и престиж. А то трябва да бъдеш слуга.

  3. Моето уважение към В. Петров, но ! Бог НЕ ЖЕЛАЕ която и да било църква да има 1 /един/ лидер ! Това е старо,твърде старо разбиране ! Бог желае Тялото Му да е снабдено с проро-ци, апосто-ли, пасто-ри, учител-и, евангелизатор-и ! Мнозина с тези дарби да тренират и подготвят вярващите за пълноценен, силен живот в Исус Христос ! Стига с това : лидерът да бъде еди- какъв си ….Не че съм против лидерството -разберете,- против съм това разбиране за самотният полу- супермен – ЛИДЕРЪТ. Само един беше в този офис, но Той Беше Първородният от мъртвите, нашият Първо -апостол, Първопророк, Първо-пастор и т.н. Бъдете благословени !

  4. Напълно съм съгласен с теб, Владимире. Просто уцелваш десетката. И нека да кажа, че всеки лидер ,който има еднолична власт и се инати и продължава сам, просто е за окайване, но по се притеснявам за хората под власта им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.