Посвещението: Четири характеристики на тези които завършват започнатото

Неемия 6:15-16

Посвещението идва преди всичко друго в живота на лидера. Защото Неемия имаше посвещение и успя да накара други да се посветят на идеята за възстановяването на Ерусалим, стената бе завършена за 52 дни, въпреки съпротивата. Това постижение толкова впечатли Неемия, че той пише: „И когато чуха това всичките ни неприятели, тогава всички езичници около нас се уплашиха и много се снишиха пред своите очи, защото познаха, че това дело стана от нашия Бог” (Неемия 6:16).

Лидерите, които винаги завършват започнатото, притежават четири характеристики:

1. Убедителна причина: те правят велико посвещение за велика идея, цел или казус.
2. Ясна перспектива: те гледат на бъдещето без да позволяват на страха от неизвестното да го засенчи.
3. Продължителна молитва: те се молят за всичко и така получават Божието благоволение.
4. Окуражаващо постоянство: те вървят напред, въпреки препятствията.

4 comments on Посвещението: Четири характеристики на тези които завършват започнатото

  1. Да, съгласен съм с по – горе посочените точки. Искам да допълня нещо, което аз виждам, че е много важно за библейските водачи. Бог говореше на Исус Навин:“Бъди силен и смел“. Днес повече от всякога църквата има нужда от силни и смели водачи. Да търсят Бог и да не се отказват, когато нещата изглеждат невъзможни. За тази цел всеки един водач трябва да бъде изпълнен със Святия Дух на Бог. Той е който дава сила и увереност. Бог да ви благослови!

  2. Бих казал, че преди тези 4 условия има и нещо друго, което се за бравя. А това е, че лидерите трябва да са избрани от Бог и на времето си отделени. Защото има много лидери, поставени по човешки. И има доста ,които са призовани, но са задушени от лъжелидери, ами не им се остава място, власт и престиж. А то трябва да бъдеш слуга.

  3. Моето уважение към В. Петров, но ! Бог НЕ ЖЕЛАЕ която и да било църква да има 1 /един/ лидер ! Това е старо,твърде старо разбиране ! Бог желае Тялото Му да е снабдено с проро-ци, апосто-ли, пасто-ри, учител-и, евангелизатор-и ! Мнозина с тези дарби да тренират и подготвят вярващите за пълноценен, силен живот в Исус Христос ! Стига с това : лидерът да бъде еди- какъв си ….Не че съм против лидерството -разберете,- против съм това разбиране за самотният полу- супермен – ЛИДЕРЪТ. Само един беше в този офис, но Той Беше Първородният от мъртвите, нашият Първо -апостол, Първопророк, Първо-пастор и т.н. Бъдете благословени !

  4. Напълно съм съгласен с теб, Владимире. Просто уцелваш десетката. И нека да кажа, че всеки лидер ,който има еднолична власт и се инати и продължава сам, просто е за окайване, но по се притеснявам за хората под власта им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.