ПОД ИНТЕНЗИВЕН НАТИСК

Пробивните вярващи ще имат способността ДА СЕ ДВИЖАТ ПОД ИНТЕНЗИВЕН НАТИСК, позволявайки на Бог да оформи техния характер и да издигне стандарт за следващото поколение от последователи. Вярващите от ранната църква не се страхуваха от интензивния натиск на гонението, който беше върху църквата по това време (Деяния 11:19). Те не бяха шоколадови войници, които да се разтопят под топлината на слънцето, но притежаваха манталитет, който заради разширяването на Царството можеше да издържа на страданията. Те не бяха от тези, които се отдръпват назад поради страх за живота си.

Евреи 10:39: “Ние, обаче, не сме от ония, които се дърпат назад, та се погубват, а от тия, които вярват, та се спасява душата им.”

Десетилетие на съдба
Д-р Джонатан Дейвид

2 comments on ПОД ИНТЕНЗИВЕН НАТИСК

  1. Точно това е. Вярващият трябва да се се движи напред. Трябва да излезе в света и да говори, да благоветства. Характер в Бога се оформя само така. Бог ни учи когато сме на работа, не когато сме пасивни. Не когато сме сме в църквата. Там Той ни насърчава и подготвя. Християнин, който е само за себе си, не е истински християнин. Доктрините се доказват отвън, в света, не в църквата. Християнинът не трябва да се срамува да говори за Исус. Не трябва да се страхува, че ще си загуби приятелите.
    Ето какво се казва в Словото: Лука 13:7 И рече на лозаря: Ето три години как дохождам да търся плод на тая смоковница, но не намирам; отсечи я; защо да запразня земята? 8 А той в отговор му рече: Господарю, остави я и това лято, докле разкопая около нея и насипя тор; 9 и ако подир това даде плод, добре, но ако не, ще я отсечеш.

  2. Таня Василева Стойнова-Александрова каза:

    Да ,Живият Бог има Своите истински поклонници тук в България,които не се страхуват да се движат под интензивен натиск ,защото знаят в Кого са повярвали-в Господа на Силите ,Създателят на всичко видимо и невидимо,СПАСИТЕЛЯТ-ИСУС!!!!!!!БОГ ДА НИ БЛАГОСЛОВИ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.