Когато нещата не вървят…

Притчи 19:21  Има много помисли в сърцето на човека, Но намерението Господно, то ще устои..

Колко вярна е тази притча! Само си помислете, колко често ние имаме нашите сърца изпълнени с много планове. Планове на база на онова, което ние мислим, искаме или преценяме, че трябва да се случи. Планове базирани и на това, което ние мислим, че ще работи най-добре според знанието и опита ни. Много често тези планове не са зли или грешни, а просто не са толкова големи или толкова добри, като Божиите планове и със сигурност никога толкова свързани с Неговите намерения.

Лично аз дори не си спомням всички случаи, в които аз съм тръгвал напред с моите планове и накрая съм откривал Неговите намерения. Мисля, че е било по-често от случаите, когато моите планове не са съвпадали с Неговите намерения, защото моето желание винаги е било да върша Неговата воля. Все пак накрая Неговите намерения са били много по-големи от моите планове.

Неговите намерения са винаги според казаното в Ефесяни 3:20 несравнено повече, отколкото искаме или мислим.  Ние обикновено планираме нещата според онова, което приемаме за възможно, но много пъти се озоваваме на място, което е много по-голямо, според Божиите истински намерения за случващото се.

Когато приемем тази истина, тя прави дори нещата, които ние не разбираме да станат по-управляеми, защото ние вярваме, че Божиите намерения за нашия живот включват всичко, което ни се случва по един или друг начин, дори и когато изглежда, че то е против нашите планове. Точно тук вярата може да замени безпокойството и страха. Ние можем да сме сигурни, че когато ние живеем за Неговите дългосрочни намерения, а не само за нашите планове, ние можем да очакваме всички неща да работят заедно за добро. Един ден ние ще погледнем назад и всичко ще добие смисъл и връзка.

Римляни 8:28 Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение.

Доверете се на Неговите намерения, а не на вашите планове!

5 comments on Когато нещата не вървят…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.