Влиянието на лидерството започва в молитвa

Амос 7:1-6

Амос вероятно е бил объркан: Бог заплашва да унищожи Израел напълно. Пророкът вече е предупредил народа за идващият съд, и ето че наказанието от Бога вече идва. Какво може да направи пророкът? Единственото, което остава е да моли Бога за прошка. Амос се помоли за народа със състрадание и откровеност. Малкият Израел, каза той, не би издържал на Божия съд. Два пъти Амос се застъпи и два пъти Бог оттегли наказанието. Амос застана между хората и Бога и се молеше за тяхното оцеляване.

Защото, молитвата може да промени всичко. Амос ни показва какво да правим с невъзможните проблеми. Разбира се, молитвата не заменя солидното лидерство. Тя само му помага да намери своето място в Божия план. Амос продължи да води хората със своето служение на казване на истината (Амос 7:10-17). Но той напомня на лидерите, колко силна може да бъде молитвата във време на трудности.

7 comments on Влиянието на лидерството започва в молитвa

  1. Много добри материали. Харесва ми, че е оставено човек наистина да се вгледа и прецени. Без излишни маневри. По често и повече хора е добре да обръщат внимание на материалите. Добри са.

  2. Всяка организация от хора има нужда от лидери. Няма ли лидери, организацията се разпада. Но дори, когато хората имат нужда от лидер, те винаги питат: „Защо да следвам именно теб?” Преди да следват видението, преди да признаят резултати, хората имат нужда да разпознаят лидера. Това е разликата между лидерите и хората, които просто вървят сами неизвестно накъде.

    В България днес има много политически, икономически и дори духовни лидери, които никой не следва. Много вероятно е, скрити зад своето лично разбиране за прогрес, такива лидери да оценяват себе си като успели или постигнали нещо. Но оценка, базирана на икономически дивиденти, политическа позиция или чисто човешко чувство за победа е твърде временна и доста инфантилна. Ултимативният тест за лидерство не се е променил. Истинските лидери са лидери с истински последователи. Лидери без последователи не са лидери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.