„Развеселете се с ерусалимската дъщеря, и радвайте се с нея, всички вие, които я обичате; Развеселете се с нея в радостта й, всички вие, които скърбите за нея;“ /Исаия 66:10/

На 24 май 2017 Израел чества 50-ата годишнина от “освобождението” на Източен Ерусалим. След като поема контрола над западната част на града по време на първата израело-арабска война (1948-1949 г.), неговата армия завладява източните квартали по време на Шестдневната война (1967 г.). Междувременно Израел анексира и превръща така обединения Ерусалим в своя “вечна и неделима” столица. Половин век по-късно обаче провъзгласеният суверенитет не е признат от нито една друга държава. Точно обратното, голяма част от международната общност, включително Франция, продължава да смята, че Източен Ерусалим е окупиран в нарушение на правото и е предопределен да стане столица на бъдещата държава Палестина. Този спор днес е един от основните възлови пунктове на конфликта.

„ НА СТЕНИТЕ ТИ, ЕРУСАЛИМЕ, ПОСТАВИХ СТРАЖИ, КОИТО НИКОГА НЯМА ДА МЪЛЧАТ, НИ ДЕНЕМ НИ НОЩЕМ.
ВИЕ, КОИТО ПРИПОМНЮВАТЕ НА ГОСПОДА, НЕ ЗАМЪЛЧАВАЙТЕ,И НЕ МУ ДАВАЙТЕ ПОЧИВКА, ДОГДЕТО НЕ УТВЪРДИ ЕРУСАЛИМ, И ДОГДЕТО НЕ ГО НАПРАВИ ПОХВАЛЕН ПО ЗЕМЯТА.
ГОСПОД СЕ ЗАКЛЕ В ДЕСНИЦАТА СИ И В СИЛНАТА СИ МИШЦА, КАЗВАЙКИ: НЯМА ДА ДАМ ВЕЧЕ ЖИТОТО ТИ ЗА ХРАНА НА НЕПРИЯТЕЛИТЕ ТИ, И ЧУЖДЕНЦИТЕ НЯМА ДА ПИЯТ ВИНОТО ТИ, ЗА КОЕТО ТИ СИ СЕ ТРУДИЛ; НО КОИТО ГО ПРИБИРАТ В ЖИТНИЦАТА ТЕ ЩЕ ГО ЯДАТ И ЩЕ ХВАЛЯТ ГОСПОДА; И КОИТО ГО СЪБИРАТ ТЕ ЩЕ ГО ПИЯТ В ДВОРОВЕТЕ НА МОЕТО СВЕТИЛИЩЕ.
МИНЕТЕ, МИНЕТЕ ПРЕЗ ПОРТИТЕ, ПРИГОТВЕТЕ ПЪТЯ ЗА ЛЮДЕТЕ; ИЗРАВНЕТЕ, ИЗРАВНЕТЕ ДРУМА, СЪБЕРЕТЕ КАМЪНИТЕ МУ; ИЗДИГНЕТЕ ЗНАМЕ ЗА ПЛЕМЕНАТА.
ЕТО, ГОСПОД ПРОГЛАСИ ДО КРАИЩАТА НА ЗЕМЯТА, КАТО КАЗА: РЕЧЕТЕ НА СИОНОВАТА ДЪЩЕРЯ: ЕТО, СПАСИТЕЛЯТ ТИ ИДЕ; ЕТО НАГРАДАТА МУ Е С НЕГО,
И ВЪЗДАЯНИЕТО МУ ПРЕД НЕГО. И ЩЕ ГИ НАРИЧАТ СВЕТ НАРОД, ИЗКУПЕНИТЕ ОТ ГОСПОДА; И ТИ ЩЕ СЕ НАРИЧАШ ИЗДИРЕН, ГРАД НЕОСТАВЕН.“ / Исаия 62:6-12/

Comments

  1. Soniya Christova

    Слава на Бога за изпълнените обещания към Неговия избран народ Израел за връщане в обещаната му и дадена от Бога преди повече от 3450 г. родна земя и върната от 1948и за чудната победа над всички ислямски арабски държави и терористични режими агресорски военни престъпления и терористични нападения и за пълното освобождение на вечната 3000 годишна столица на Божия избран народ Йерусалим, града на цар Давид и единният истинен Бог и Месия на Израел от 1967, града на истина и правда. Но горко на всички врагове на Израел като нацисти, комунистически ислямски антисемитски режими и техните происламкси про терористични ООН съучастници в престъпления срещу Израелския народ земя и държава които са виновни за незаконната ислямска окупация,измамна пропаганда грабителство и непрестанен терор в полза на престъпни ислялмски групи противозаконно легалиизрани ot OON като ООП Хамас, Палестиснка Автономия. Ислямска държава, Хизбула и др. все още винансираи от ООН и ЕС и нарушаващи емжъднародното право и правата нa Израел над освбодените му земи и столица чрез победи във всiчки ислqмкси антииzраелски войни т.т тяхното възмездие ще бъде според истината!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.